Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Аграрният университет – старт за успешна кариера в модерното земеделие

Аграрният университет – Пловдив (АУ) е висше училище със 70-годишна история, богата традиция и модерен облик. Промените, осъществени през последните години, са насочени към все по-тясно обвързване дейността на Университета с практиката, с реализацията на кадрите и с новите тенденции в селското стопанство.
Акредитиран е от Националната агенция по оценяване и акредитация с една от най-високите оценки в страната за максималния 6-годишен период.
АУ обучава студенти в трите образователни степени (бакалавър, магистър и доктор), провежда курсове за следдипломна квалификация и преквалификация на специалисти от аграрния сектор.

АУ се различава от другите университети и е по-специален, защото:
– АУ е единственият в страната специализиран държавен университет в областта на аграрните науки.
– В професионалните направления „Растениевъдство“, „Растителна защита“ и „Животновъдство“ е на първо място в Рейтинговата система на висшите училища в България.
– Разполага с богата учебно-опитна и внедрителска база, разположена на 185 ha. В нея на високо агротехническо ниво се поддържат колекции от растителни и животински видове. Обзаведена е модерна научноекспериментална винарска изба със зала за винопроизводство и уникална колекция вина.
– Към АУ е изграден Агроекологичен център за развитие на биологичното земеделие в България, който е член на IFOAM.
– В АУ се намира единственият Национален демонстрационен център за нови технологии в земеделието. Фирмите, предлагащи технологии, иновации и техника за селското стопанство, представят своите най-нови постижения пред студенти и преподаватели.
– Притежава втория по големина Национален хербариум, който членува в Международната асоциация за таксономия на растенията.
– Започва изграждане на иновативен Учебен център за практическо обучение на студентите за 3,5 милиона лева.

Студентите от АУ имат възможност за обучение и стаж в престижни европейски университети по програма Еразъм+; практики в модерни български ферми, научни институти и държавни структури; участие в студентски конференции, срещи и семинари у нас и в чужбина; стипендии от бизнес партньори; добри социално-битови условия за пълноценна подготовка, отдих и спорт в модерен комплекс с плувен басейн; кариерно консултиране и ориентиране за успешна реализация в аграрния бизнес, аграрната наука и академична кариера. sn-3

АУ обявява прием на студенти за степен „бакалавър“ за учебната 2017/2018 в следните специалности: Агрономство (Полевъдство), Агрономство (Лозаро-градинарство), Агрономство (Декоративно градинарство), Агрономство (Тропично и субтропично земеделие), Агрономство (Растителни биотехнологии), Агробизнес, Растителна защита, Зооинженерство, Аграрно инженерство, Екология и опазване на околната среда, Аграрна икономика, Бизнес икономика, Управление на регионалното развитие и Аграрен туризъм.
Кандидатстудентската кампания се организира в две изпитни сесии. За основната документи се подават в периода 12 юни – 7 юли, а за допълнителната в периода 24 юли – 28 юли. АУ признава оценките от матурите като равностойни на оценките от кандидатстудентските изпити и дава предимство до 20% от местата за завършилите професионални гимназии от съответната област.

Подробна информация на сайта на АУ www.au-plovdiv.bg
Учебно-информационен център: 032/654 250, 032/654 310; ksk@au-plovdiv.bg
https://bg-bg.facebook.com/Кандидатствай-в-Аграрен-университет-Пловдив

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.