Аграрният университет – старт за успешна кариера в модерното земеделие

Аграрният университет – Пловдив (АУ) е висше училище със 70-годишна история, богата традиция и модерен облик. Промените, осъществени през последните години, са насочени към все по-тясно обвързване дейността на Университета с практиката, с реализацията на кадрите и с новите тенденции в селското стопанство.

Акредитиран е от Националната агенция по оценяване и акредитация с една от най-високите оценки в страната за максималния 6-годишен период.

АУ обучава студенти в трите образователни степени (бакалавър, магистър и доктор), провежда курсове за следдипломна квалификация и преквалификация на специалисти от аграрния сектор.

АУ се различава от другите университети и е по-специален, защото:

- АУ е единственият в страната специализиран държавен университет в областта на аграрните науки.

- В професионалните направления „Растениевъдство“, „Растителна защита“ и „Животновъдство“ е на първо място в Рейтинговата система на висшите училища в България.

- Разполага с богата учебно-опитна и внедрителска база, разположена на 185 ha. В нея на високо агротехническо ниво се поддържат колекции от растителни и животински видове. Обзаведена е модерна научноекспериментална винарска изба със зала за винопроизводство и уникална колекция вина.

- Към АУ е изграден Агроекологичен център за развитие на биологичното земеделие в България, който е член на IFOAM.

- В АУ се намира единственият Национален демонстрационен център за нови технологии в земеделието. Фирмите, предлагащи технологии, иновации и техника за селското стопанство, представят своите най-нови постижения пред студенти и преподаватели.

- Притежава втория по големина Национален хербариум, който членува в Международната асоциация за таксономия на растенията.

- Започва изграждане на иновативен Учебен център за практическо обучение на студентите за 3,5 милиона лева.

Студентите от АУ имат възможност за обучение и стаж в престижни европейски университети по програма Еразъм+; практики в модерни български ферми, научни институти и държавни структури; участие в студентски конференции, срещи и семинари у нас и в чужбина; стипендии от бизнес партньори; добри социално-битови условия за пълноценна подготовка, отдих и спорт в модерен комплекс с плувен басейн; кариерно консултиране и ориентиране за успешна реализация в аграрния бизнес, аграрната наука и академична кариера. sn-3

АУ обявява прием на студенти за степен „бакалавър“ за учебната 2017/2018 в следните специалности: Агрономство (Полевъдство), Агрономство (Лозаро-градинарство), Агрономство (Декоративно градинарство), Агрономство (Тропично и субтропично земеделие), Агрономство (Растителни биотехнологии), Агробизнес, Растителна защита, Зооинженерство, Аграрно инженерство, Екология и опазване на околната среда, Аграрна икономика, Бизнес икономика, Управление на регионалното развитие и Аграрен туризъм.

Кандидатстудентската кампания се организира в две изпитни сесии. За основната документи се подават в периода 12 юни – 7 юли, а за допълнителната в периода 24 юли – 28 юли. АУ признава оценките от матурите като равностойни на оценките от кандидатстудентските изпити и дава предимство до 20% от местата за завършилите професионални гимназии от съответната област.

Подробна информация на сайта на АУ www.au-plovdiv.bg

Учебно-информационен център: 032/654 250, 032/654 310; [email protected]

https://bg-bg.facebook.com/Кандидатствай-в-Аграрен-университет-Пловдив

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование