Агромах стартира ремонта на околовръстния път на Козлодуй

На 23 май 2018 г. започнаха дейностите за основен ремонт на околовръстното шосе на град Козлодуй. Трасето е част от републикански път II-11 с дължина 11 200 метра – от КПП „Хърлец” на АЕЦ „Козлодуй” до изхода за град Лом. В края на участъка предстои изцяло да бъде изграден приблизително 1 км път, който досега беше настлан само с каменна фракция.

Проектът е на стойност около 3 200 000 евро и изцяло се финансира от Международен фонд „Козлодуй” чрез Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

На водосвета, с който бе дадено официалното начало на проекта, присъстваха областният управител на Враца Малина Николова, кметът на Козлодуй Маринела Николова, изпълнителният директор на ДП „Радиоактивни отпадъци” Дилян Петров, представители на ЕБВР и др.

Ремонтът на околовръстното шосе включва пълната му рехабилитация, в това число и повдигане на нива на многобройните места с пропадания. Той ще се извърши в пълно съответствие с одобрения от Агенция „Пътна инфраструктура” технически проект.

Ремонтните дейности ще се извършват от избрания изпълнител „Агромах” ЕООД и ще продължат около 3 месеца. За изпълнението им ще се използват над 10 пътно-строителни машини, сред които уникалните за България рециклатори, които компанията притежава – специфично съоръжение, осигуряващо предвидената в проекта съвременна технология на студено рециклиране.

„Отсечката е от изключително значение за региона, затова сме мобилизирали човешки ресурс и техника, за да гарантираме бързина и качество. Проектът включва много сериозна рехабилитация и реконструкция на пътя, който в момента е в изключително лошо състояние - каза на церемонията Виктор Велев, управител на Агромах –

Поели сме ангажимент за два месеца и половина да се справим с предизвикателството по този исторически ремонт на 11 км от пътната мрежа. Ще използваме модерна технология със студено рециклиране, което е гаранция за качество."

Рехабилитацията ще се извърши на два етапа. Първият включва отсечката от изхода към гр. Лом до Т-образното кръстовище при входната табела на Козлодуй. Участъкът ще бъде изцяло затворен, а трафикът ще се насочи през обиколен маршрут в града.

Ремонтът на втората отсечка ще се извършва в едно платно, като е предвидено трасето да бъде регулирано, включително с временна светофарна уредба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес