Адам Фекете представи „Аз и времето, което бяга”

Младият унгарски художник Адам Фекете изложи свои платна в Галерия-музей „Класика” в София. Вернисажът се състоя 17 май със специалното участие на певицата Роси Рос, която изпълни свои авторски песни на различни езици. Изложбата може да бъде видяна до 7 юни. Картините са създадени през последните години, техниката е смесена: акрил, туш и перо.

Всяка творба е уникална и с определена тема. Най-новото платно, рисувано ден преди началото на изложбата, е с най-дългото заглавие: „Дядо Волтрен, който рита камък в цветния дъжд в полунощ”. Пъстър, емоционално-експресивен и зареден със светлина е светът, в който ни пренася Адам.

Две от абстрактните картини са с посвещения. „Пътища” е посветена на скулптура Людмил Бонев, а „Рибарят” – на поетесата-художник Лили Сотирова.

За младия творец това е поредна самостоятелна изложба. Негови платна са притежание на ценители в различни страни в Европа.

Откриването уважиха художници, дейци на културата, изкуството и науката като: Ставри Калинов, Николай Янакиев, Роман Кисьов, Стефан Петрунов, Ласло Клайн, Лили Сотирова, Ралица Бежан, Даниела Ефремова, Виолин Неделчев, Христо Деянов, Ралица Базайтова, Венцислав Йорданов и др.

Коментари

Задължително поле