Продължава издирването на момчето, което изчезна в Дунав

На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Данъци и осигуровки за обезщетение след уволнение

Адам Фекете представи „Аз и времето, което бяга”

Младият унгарски художник Адам Фекете изложи свои платна в Галерия-музей „Класика” в София. Вернисажът се състоя 17 май със специалното участие на певицата Роси Рос, която изпълни свои авторски песни на различни езици. Изложбата може да бъде видяна до 7 юни. Картините са създадени през последните години, техниката е смесена: акрил, туш и перо.

Всяка творба е уникална и с определена тема. Най-новото платно, рисувано ден преди началото на изложбата, е с най-дългото заглавие: „Дядо Волтрен, който рита камък в цветния дъжд в полунощ”. Пъстър, емоционално-експресивен и зареден със светлина е светът, в който ни пренася Адам.

Две от абстрактните картини са с посвещения. „Пътища” е посветена на скулптура Людмил Бонев, а „Рибарят” – на поетесата-художник Лили Сотирова.

За младия творец това е поредна самостоятелна изложба. Негови платна са притежание на ценители в различни страни в Европа.

Откриването уважиха художници, дейци на културата, изкуството и науката като: Ставри Калинов, Николай Янакиев, Роман Кисьов, Стефан Петрунов, Ласло Клайн, Лили Сотирова, Ралица Бежан, Даниела Ефремова, Виолин Неделчев, Христо Деянов, Ралица Базайтова, Венцислав Йорданов и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.