Адвокаат взима Делев в Турция

 

Бившият селекционер на Холандия Дик Адвокаат набеляза за „Фенербахче“ героя на България Спас Делев. Фланговият футболист на „Погон“ е впечатлил с изявите си 70-годишния треньор по време на световната квалификация с „оранжевите“ (2:0).

„Играчът на България сам победи Холандия с двата си гола и трябва да го привлечем това лято“, обясни лаконично Адвокаат.

Местните медии пък припомниха, че Делев вече има опит в турския елит, където игра за „Мерсин“ през сезон 2011-12.

Не е изключено палачът на „лалетата“ да дели една съблекалня при „фенерите“ със съотборника си от националния отбор Ивелин Попов.

Според портала „Амкспор“, цитиран и от руския „ТАСС“, нападателят е гласен за бартер с „Фенербахче“. Предложението на турския гранд включва друг офанзивен футболист - Емануел Еменике. На „Шюкрю Сарачоглу“ държат да имат българина в състава си, но не са готови да плащат трансферна сума.

Интерес от местната Супер Лиг към Попов има и от „Трабзонспор“, но бившият играч на „Газиантепспор“ вече на няколко пъти отряза мераците им.

Интересното е, че наставникът Дик Адвокаат обяви по-рано този месец, че след края на сезона слага край на треньорската си кариера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ