Адвокат за целувката на Пулев с Джени Суши: Нито една държава не приема подобно действие

Кадър от БТВ

Целувката на Кубрат Пулев и репортерката Джени Суши разбуни духовете по цял свят през последната седмица. Европейската ни шампионка по бокс Стойка Петрова определи тази целувка като признателност от Кубрат към репортерката, но в никакъв случай не става въпрос за насилие.

След всеки един мача, особено в неговия случай, когато залогът е голям, има огромно напрежение. След приключването на мача настроението е приповдигнато. В този смисъл го отдавам на емоцията,коментира пред БТВ Стойка Петрова.

По думите на адвокат Йорданка Бекирска, изпълнителен директор на фондация "Български адвокати за правата на човека", липсата на съгласие при една такава спонтанна целувка с човек, който не ти е близък, не може да бъде прието по нито един международен стандарт и в нито една държава. Според нея той в момента е уязвим и мълчанието му издава това. По думите й публикуването на клип, в който Джени танцува предизвикателно, отново без нейното съгласие, утежнява още повече положението му.

Стойка Петрова обясни, че може би тази тема е станала плод на такава широка дискусия, защото това е нетипично и не се случва често в бокса.

Адвокат Бекирска допълни, че единственото нещо, което ще обсъжда съдът, е дали репортерката е била съгласна на тази целувка и няма да бъде коментирано поведението й преди и след мача или облеклото й.

"В никакъв случай не защитавам тезата, че тя е жертва на сексуален тормоз. Казвам, че принципно, когато липсва съгласи между двама души, тогава има проблем", уточни Йорданка Бекирска.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България