Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Академик Петрунов: Вирусите ще бъдат сериозно предизвикателство за човечеството занапред

Вирусите ще бъдат сериозно предизвикателство за човечеството занапред. Много бързо и масово се разпространяват и нещата са драматични. Лекарства вероятно ще се намерят, подобно на повечето вируси, които вече съществуват. Това каза Академик Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България по Канал 3.

„Политиката и мерките на Министерство на здравеопазването и щаба в България, напълно отговарят на световните изисквания и тези на СЗО“, допълни той.

„Бях осем дни в Ухан и трябва да кажа, че животинският пазар е нещо поразително. Там може да се купи от слон до всевъзможни животни, прилепи, змии, насекоми.

При голяма част от тези животни би могло да се получи въпросния скок до коронавирус. Това е естествен процес, той е съществувал дови в миналото. Дълбоко не вярвам в конспирациите, че болестта е изпусната от лабораторията. Както всички вируси мутират, така и този е мутирал“, обясни акад. Петрунов.

„Както вече казах, това е един естествен процес на този вирус и трябва да направим всичко възможно за намаляването на разпространението му. Мерките трябва да бъдат много сериозни, това не е проблем на един човек или едно общество.“, допълни той.

„Изготвянето на ваксина и изпитването й изисква не по малко от две години.

Има един факт, който изумява учените, следени са 9 бременни жени, които имат коронавирус. Оказва се, че при всяка една от тях, околоплодните води и пъпната връв не са заразени“.

„България е изправена пред сериозен проблем, който може да доведе до изтощаване на здравната система в държавата и точно в този момент, е излишно да има подобен тип акции, като тези на сестрите, каза акад. Петрунов във връзка с протеста на медицинските сестри. Припомняме ви, че в петък пет от протестиращите жени прекараха повече от денонощие барикадирани в сградата на бившия Партиен дом.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.