Академичната общност в Свищов подкрепи благотворителен базар за мартеници

За поредна година в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов бе организиран благотворителен базар за мартенички. По покана на академичното ръководство и със съдействието на Студентски съвет, във фоайето на Факултетски корпус бе обособен щанд с мартеници, изработени от екипа на Дневен център за деца с увреждания и от екипа и потребителите на услугата на Център за социална рехабилитация и интеграция. В рамките на два дни (26 и 27 февруари 2019 г.), десетки преподаватели, служители и студенти от Стопанска академия се включиха в благотворителната инициатива и подпомогнаха предварително обявените каузи от двата центъра. Пъстрият базар предложи голямо разнообразие от бяло-червените символи на пролетта, които нямаха фиксирана цена, а всеки посетител сам решаваше каква сума може да пусне в кутиите за дарения.

По информация от директора на ДЦДУ – Теменужка Тодорова, събраните средства от продажбата на мартениците в тазгодишната кампания ще бъдат използвани за закупуване на необходими материали за създаване на нови групови програми за работа с децата. Тя изказа благодарност от името на своя екип към ръководството на Стопанска академия, преподаватели, служители и студенти за това, че за трета поредна година подкрепят и подпомагат благотворителната инициатива.

Директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция – Десислава Йорданова, също благодари на академичната общност за подкрепата и поясни, че средствата от мартенския базар ще подпомогнат създаването на кабинет за групова работа в ЦСРИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България