Ако зодиите бяха животни...

Овен 

Тигър или леопард

С него шега не бива. Овенът не е някакво си тревопасно с рога. Никак не му подхожда да подтичва заедно със стадото. Ако въобще има стадо, то той ще е в него само в ролята на водач. Овенът е смел, дързък, гневлив, обидчив и опасно агресивен. Колкото и да е силен духом, дори и той понякога има склонност да тъне във всемирна тъга и отчаяние. Докато не набележи следващата си цел. Това моментално повдига духа му и отново става самоуверен и неудържим. Овенът е ловец единак. Ако родените под този знак бяха животно, то това животно би било от рода на котките – тигър или леопард. 

Телец

Мечка гризли

Бикът е стабилен, здраво стъпил на земята и благонадежден, носи с достойнство товара си. Но когато е притиснат до стената или се разяри, става изключително опасен. За разлика от Овена, зодиакалното животно на Телеца подхожда на характера му. Също като бика, той действа бавно, спокойно и на вид дори лениво, като запазва увереността си и в най-обърканите ситуации. Той е верен на семейството и приятелите си, но има и тъмна страна – упорит и отмъстителен, страшен в гнева си, ако беше животно, Телецът би могъл да бъде мечка гризли. Макар че е злопаметен като слон. 

Близнаци 

Кума Лиса 

Като хитрата Кума Лиса, Близнаците си падат малко бандити. Но те са и интелигентни, мислят бързо, комбинативни са и много съобразителни. Родените под този знак оцеляват във всякакви ситуации. За секунди през главата им могат да минат няколко пъклени плана едновременно. Те са неспокойни, никога не се задържат на едно място, точно както лисицата. И пак като нея са безкрайно любопитни, искат всичко да знаят, учат се бързо, стъпват леко, а ако се случи да сгафят, замитат всичко с опашката си. Дори външно приличат на елегантния хищник с красиво кожухче и разкошна опашка. 

Рак 

Черна котка, бял котарак

Казват, че родените под знака на Рака са изключително лоялни. Те държат на близките си и биха ги защитили с живота си. Но само когато сметнат за нужно. Защото Раците са особняци. Те ни се водят, ни се карат. Не се поддават на дресировка, нито следват команди. Изпълнителни, прецизни и сериозни са в работата, лепкави и досадни - в любовта, и верни и самоотвержени приятели, докато се държите добре. Решат ли че им подливате вода или че сте постъпили зле с тях, ще злоупотребят чудовищно с доверието ви. Точно като котката, която силно обича, но не търпи да я тормозят и унижават. 

Лъв

Паун с изящен клюн

Те са великолепни! Смели, внушителни, силно впечатляващи индивиди. Родените под този Огнен знак никога не остават незабелязани. Дори да са по-скромни външно (нещо почти невъзможно), имат властното излъчване на човек с огромна вътрешна сила. А и как иначе? През целия си живот Лъвът се занимава най-вече, ако не и единствено, със себе си, своите успехи, чувства и имидж. Родените под този Огнен знак на неустоими. Шумни, самодоволни и блестящи – по това те приличат на пауна. По своето великолепие и самолюбие, достигащо до жестокост, са равни единствено с лъва. 

Дева

Белият заек

Най-внимателното, най-разсъдливото човешко същество на света е Девата. Никога не оставя нищо на случайността. Нейната цел е съвършенството, а начините да го постига е като извива ръцете на околните. Девите не са страхливи, те просто добре оценяват риска. Самокритични са, но само защото знаят на колко много са способни. Всъщност те доста приличат на зайците. Заекът е тихо животно, което рядко е в светлините на прожекторите. Хората недооценяват скромната му сила. Да, Девата е заек – онзи, притесненият че закъснява Бял заек от „Алиса в Страната на чудесата“. 

Везни 

Лоялен като куче

Едно от нещата, които Везните не могат да понасят, е самотата. Те имат нужда от хора. Трябва да са постоянно заобиколени от приятели и членове на семейството, иначе губят вътрешното си равновесие. Каквито са си общителни и лоялни, те искат всички около тях да са щастливи – или поне да имат приличието да се държат, все едно са. Родените под този знак имат силно развито чувство за справедливост. Когато някой нарушава всеобщото усещане за благост и хармония, той трябва да бъде наказан. По всички тези качества приличат поразително на най -добрия приятел на човека – кучето. 

Скорпион 

Змия, но само по душа

Скорпионът определено е змия. Но не по причините, по които мислите. Да, той е ревнив и прикрит. Спотайва се и дебне в сенките, преди да скочи да срази неприятеля с отровното си жило. Склонен е към прибързани заключения. Но също така е и смел, страстен, способен на силна любов. Когато си науми нещо, нищо не е в състояние да го отклони от целта. Този знак е под властта на Плутон, планетата на трансформацията, така че постоянно преоткрива себе си. Точно както змията захвърля кожата си, така и той захвърля старото си аз, за да се прероди като нов, по-съвършен човек.

Стрелец

Албатрос, но не по нос

Макар да е общителен, няма нищо против да живее и сам. Държи на свободата си повече от всичко. Това не е съвсем похвално качество, защото значи тъкмо това: тя е по-важна от близките и приятелите му. Всеки, който се опита да му я отнеме, заслужава да бъде изоставен. Стрелецът ще плесне с криле и ще отлети в неизвестна посока. Неизвестните посоки са любимата му дестинация. Той е независим и суров като албатроса. Като морската птица се носи над вълните, но обича и да се впуска във водовъртежите на живота. Докато не го ограничавате, Стрелецът ще е благ и весел. 

Козирог 

Пчела работничка

Козирогът не е обикновен сухар. Той е достоен, дисциплиниран, упорит, практичен и работлив човек. Разбира стойността на упорития труд и работата в екип. Затова животното, на което може да го уподобим, е пчелата-работничка. Козирогът е готов да отдаде целия си живот на своята професия - точно както пчелите, които влагат целия си живот в това да правят мед. Прилича на жужащите трудолюбиви насекоми и по това, че за него семейството е най-важното нещо на света. И също като пчелите Козирокът има отровно жило, което е готов да използва, дори и това да му струва живота. 

Водолей

Свободният Уили

Първото впечатление за него е че е тих и сдържан, защото му е трудно да се отпусне пред външни хора. Но вътрешният кръг от приятелите му знаят, че Водолеят е точно обратното на тих. Той е извънредно жизнен, свободолюбив, авантюристичен, общителен и малко ексцентричен. Волният Уили, Водолеят, прилича на делфина. Все пак делфините са сред най-интелигентните морски обитатели (възможно е и да са сред най-интелигентните същества на планетата.) Подобно на делфините, Водолеите не обичат да им се натрапват. Усетят ли опит за натиск, се гмуркат в морските дълбини и изчезват. 

Риби 

Морско конче

Кой е нежен, състрадателен, чувствителни и по своему неотразим? Рибите, разбира се. Родените под този Воден знак обичат да обичат. Те са романтични и силно интуитивни и винаги поставят нуждите на любимите си хора над своите. Затова, ако бяха животни, те биха били водни кончета. Тези изящни морски създания са ненатрапчиво красиви, точно като родените под Водния знак на Рибите. Морското конче си избира партньор, с когото остава до края на живота си. Не всички, които са родени под знака на Рибите, намират своя доживотен партньор, но повечето остават влюбени в един. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп