"Активни потребители": Трябва да е еднакво качеството на продуктите, които се продават под една марка в различни страни

Кадър от БНТ

Желанието на всички българи, предполагам и на всички европейци, е, когато един продукт се продава под една марка в различни страни, той да е и с еднакво качество, каза пред БНТ Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители".

При проучване на Комисията за защита на потребителите, при които бяха сравнени храни в 5 държави - Гърция, Португалия, Унгария, Испания и Германия, не се установи двоен стандарт при храните, но има известни различия.

"Няма двоен стандарт на храните според проверките. Има различия, но да твърдим, че има двоен стандарт или пък, че българите консумират по-лоша храна, не е така", каза Иванов.По думите му обаче в тези изследвания не могат да се обхванат всички храни и е възможно хората, които са подбирали храните, участващи в изследването, да са пропуснали нещо.

"Има и нещо друго - вкусът е едно от субективните усещания и той зависи от много неща, включително от обстановка, настроения, така че може би понякога хората грешат, когато отправят такива твърдения", заяви Сергей Иванов.

Коментари

Задължително поле