Актувани са още 36 държавни имота на Сливенските минерални бани

Сливенските минерални бани има павилион с обществена чешма, където всеки може да опита от лековитата вода.

Областната администрация състави актове за частна държавна собственост на 36 имота на Сливенските минерални бани с обща площ от 273 642 кв. метра. Задачата бе възложена от областния управител Чавдар Божурски, съобщиха от администрацията.

18 от 36-те имота са предназначени за тревни площи и озеленяване, а останалите – за курортни дейности, изграждане на хотели, санаториуми, паркинг, магазин и други обекти от обществено значение.

Първият етап на актуването е извършен от областната администрация през 2010 г. и е обхванал 43 имота, за които данните от Подробния устройствен план са били нанесени на кадастралната карта. За останалите 36 терена това е станало възможно през последните месеци.

С това е завършил процесът на актуване на държавните имоти в селищното образувание, което дава възможност за ефективно управление на собствеността с цел инвестиции и изграждане на инфраструктурни обекти, допълниха от областната администрация.

През Сливенските минерални бани минава главният път Сливен - Нова Загора - София. Държавните имоти заемат територията от южната страна на пътя. Имотите, северно от пътя, са частна собственост.

Коментари

Задължително поле