Актьори и танцьори от Тайван и САЩ идват в Пловдив за фестивала "Черната кутия 2017"

Трупи от 7 държави ще вземат участие в 11-ото издание на международния фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия 2017", който ще се проведе от 31 май до 6 юни в Пловдив под патронажа на Министерството на културата. Сред участниците са актьори и танцьори от Тайван, САЩ, Израел, Австрия, Белгия, Италия и България, а официалното откриване ще е на 31 май от 19 часа в Драматичния театър със спектакъла "Джоузефина" на белгийската "ChaliWate Company". който е носител на куп награди от фестивали в Монреал (Канада) и Монтерей (Мексико).

В рамките на 7 дни на 5 стени в Пловдив ще се проведат 16 събития - театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски класове, уъркшоп и други, съобщиха организаторите на "Черната кутия". за провеждането на фестивала Община Пловдив е осигурила финансова подкрепа от 36 000 лв., съобщи новият зам.-кмет по културата Александър Държиков.

Официалното закриване на "Черната кутия 2017" ще е на 6 юни от 19 часа в камерната зала на Драматичния театър с постановката "Evening Shadow" ("Вечерна сянка") на италианската компания "TEATROPERSONA" и с участието на Киара Микелини. Спектакълът е вдъхновен от живота и работата на прочутия скулптор, живописец и график Алберто Джакомети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони