Албания затвори телевизия за нарушаване на мерките

В Тирана в неделя имаше протести срещу решението на властта да разруши старата сграда на Националния театър, построен от италианци по време на окупацията на Албания през Втората световна война.

В предаване участвали повече от разрешените гости

Албанските власти наредиха на водеща телевизия да прекрати работа безсрочно заради нарушения на предписанията за социална дистанция заради епидемията от коноравирус, съобщи АП.
RTV Ora News обяви, че здравните власти в страната са я глобили с 2 млн. леки (16 000 евро) и тя ще спре да излъчва, след като двама водещи са имали предавания с трима гости вместо в студиото, вместо с най-много двама, колкото са разрешени заради ограничителните мерки за COVID-19.

Опозиционни партии осъдиха решението и го определиха като удар по свободата на словото. Те посочват, че и двамата водещи са критични към премиера Еди Рама и управляващите социалисти, обвинявани в посегателства срещу медиите.

Президентът Илир Мета също изрази безпокойство.

В Албания са регистрирани около 900 заразени и 31 смъртни случая. В страната в момента действа бедствено положение, което е в сила до 23 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа