Албански политик: Може да има обединение между Косово и Албания, ако Сърбия завземе северната част на областта

Председателят на албанската партия „Либра“ Бен Блуши разкритикува останалите албански политици заради това, че не реагират на ситуацията в Косово и призова правителството в Тирана към такава, пише Gazeta Express.

Блуши заяви, че единственото последствие, ако северната част на Косово бъде откъсната от Сърбия, ще бъде обединението на останалата част на Косово с Албания. „Нашите външнополитически водачи не могат да помогнат на Косово, ако не предвидят последствията. Личната намеса на албанския министър председател Еди Рама в Белград няма стойност. Приятелството, което предложихме без условия на сърбите, няма стойност, след като те си мислят, че Албания не може да повлияе на Косовския въпрос“, заяви Блуши.

„Нашият парламент трябва да вземе въпроса по-сериозно. Предложил съм специална комисия по темата и това дипломацията ни да даде да се разбере, че, ако северната част на Косово се отдели, единственото логично последствие ще бъде обединението на Косово с Албания“, добави той. „Това няма да е „Велика Албания“, а „Нова Албания“, която не е искана от албанците, а провокирана от другите“, уверен е политикът.

Коментари

Задължително поле