Алберт Попов се завърна при големите

Алберт Попов отново влезе челото на Световната купа по ски-алпийски дисциплини! Най-добрият ни състезател зае 6-о място в нощния слалом в Шладминг (Австрия) – последната от януарските „класики“ и един от най-престижните стартове в Белия керван. Така той за изравни най-доброто класиране в кариерата си – отново на пистата „Планай“ преди две години.

За разлика от предния път обаче, сега Аби нанесе своя удар в първия манш, в който даде 9-о време на 1,51 секунди след лидера Мануел Фелер (Австрия), като при това караше с недотам удобния за целта 29-и стартов номер. Отлично подготвеното трасе и любимото му студено време - -4 градуса, обаче му позволиха да покаже най-доброто от себе си и във вечерното каране, в което Попов показа удивителна комбинация от стабилност и скорост, за да спечели още три места.

Фелер пък направи нелепа грешка на старта и подари победата на сънародника си Марко Шварц, а на подиума се качиха още французите Клеман Ноел и Алекси Пентюро, който увеличи аванса си на върха на генералното класиране. След Попов пък останаха имена като Жан-Баптист Гранж (Франция), Манфред Мьолг (Италия), Хенрик Кристоферсен (Норвегия) и др. Българинът вече е 24-и в класирането за малката световна купа в дисциплината със 71 точки, а Шварц е лидер с 489 т.

Коментари

Задължително поле