Алберт с отлично каране в класически слалом

Алберт Попов отново напомни за класата си в слалома в компанията на най-добрите в света. Скиорът ни зае 13-о място в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Аделбоден (Швейцария), първия от серията януарски класики от Белия керван.

Особено силно обаче бе представянето на софиянеца във втория манш на пистата „Шюнисбергли“, в който даде трето време от всички участници. Той дори за известно време се задържа на мястото на лидера, но бе изместен от „съотборника“ си в немския тим Линус Щрасер, който се оказа най-бърз в следобедните карания, макар и само с 20 стотни пред българина. Именно с Бундестима Попов води голяма част от подготовката си за състезанията.

„Много съм доволен специално от второто си каране – заяви Алберт след финала. - Първият манш беше на 12 метра, което ми е трудно в момента, но във втория вратите бяха на по-късо разстояние. Амбицията ми за следващите състезания е да направя два силни манша и да се придвижа възможно най-напред. Просто трябва да повярвам повече в себе си и да пусна ските.“

Това обаче не му бе достатъчно дори за място в топ 10, тъй като той бе едва 27-и след първия манш. Звездата на домакините Даниел Юл взе аванс, който опази до финала и спечели победата с 23 стотни пред Хенрик Кристоферсен (Норвегия).

Коментари

Задължително поле