Александър Ваклин: Иванчева беше като лош катаджия

Строителният предприемач е основният свидетел по делото за кметската завера в Младост

"За първи път ми искат подкуп. Не бих дал и 200 лв. на катаджия. А разговорите с Иванчева бяха като с лош катаджия, който те гледа многозначително и пита - ще пишем ли? Няколко пъти ми забрави името, постара се да ми унижи максимално. Затова се свързах с разследващите". Това заяви пред журналисти Александър Ваклин след като специализираният съд отложи делото за подкуп срещу бившия кмет на Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров.

"Дадох парите на Дюлгеров половин час преди арестите. За подкупа съм говорил само с него, а той ми предаде условията на Иванчева. Каза ми, че от парите за себе си няма да вземе нищо. Свърза се с Иванчева по вайбър и предадох сумата", добави Ваклин.

Той призна, че реално не е имал никакви гаранции, че подкупът ще стигне до Иванчева и Дюлгеров няма да ги прибере само за себе си.

На въпрос на "Труд" какви мерки е предприел преди да даде парите, за да бъде придвижена преписката му по законен ред, Ваклин каза, че завел дело в административния съд, но не дочакал решението. Подавал и жалби в Столичния общински съвет, но и там не успели да решат проблема му, а функциите на общината според него били куриерски.

Ваклин сравни СОС с "пощенска кутия" за документи и жалби, по които няма никакво движение.

"Тя направи точна сметка на бизнеса ми и каза, че не сме дали, за да получим", твърди още строителният предприемач.

На днешното си заседание Специализираният наказателен съд отложи разглеждането на молбата на отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева да излезе от затвора в Сливен и да бъде освободена с по-лека мярка за неотклонение. Причината е, че една от експертизите все още не е изготвена.

Магистратите бяха назначили съдебно-психологична и психиатрична и днес вещите лица бяха в залата. Другата обаче - съдебно-ендокринологич на все още не е готова.

Съдия Иво Хинов вероятно ще се произнесе на следващото заседание на 13 септември, за когато бе отложено и разглеждането на делото по същество.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право