Александър Йорданов: Действието на СДС и ГЕРБ е движение в добра посока

От години, без да участвам активно в работата на СДС, съм призовавал за намиране на формула за обединението на дясното политическо пространство. То е необходимо за стабилността на България. Това заяви Александър Йорданов пред БНТ. Той беше избран за един от двамата кандидати на СДС, които се включват в листата на ГЕРБ за евроизборите.

Според Йорданов допреди 10 години противниците на ЕС са били отвън, сега в самия съюз има партии, които искат разделение и разпадане. Всички врагове, по думите му, разчитат на разделението на националните политически партии.

По думите му действието на СДС и ГЕРБ е движение в добра посока, а тези, които ще гласуват за СДС, техният глас ще бъде представен в ЕП.

Александър Йорданов коментира, че нито СДС се е слял в ГЕРБ, нито това е коалиция. Това се прави с едно разбиране, че следващото европейско управление трябва да бъде с дясно-центристка посока, допълни той.

Ако се случи да стана депутат в парламента на Европа, аз ще бъда в семейството на ЕНП и ще изразявам политиката на СДС, каза Йорданов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика