Александър Сиди: Социалните помощи на роми ще бъдат спирани при определени причини

През януари вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ВМРО готви "програма за справяне с циганизацията". Концепцията вече е готова и беше представена под името Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в Република България и мерките за реализацията им. Какви са идеите на партията обясни пред БНТ депутатът от ПГ на Обединените патриоти Александър Сиди.

Един от големите проблеми е, че едни хора за период от 30 години се превърнаха от работещи на социални помощи - това е, което те използват като основен социален инструмент в живота, заяви Сиди.

"Спирането на социалните помощи може да стане по-различни причини - при отказ от труд или например, когато вдигне сватба от 1000 човека - как точно може да се финансира едно такова събитие? Или на тези, които управляват луксозни МПС-та и т.н. Спирането на помощи ще става там, където може да бъде доказано", уточни Сиди.

Трябва да бъде сложен таван, по-нисък от минималната работна заплата, категоричен е Сиди.

Освен това, от Обединени патриоти настояват още за задължителна детска градина за ромските деца, както и за връщане на децата до 16 години в училище. Не говорим само за циганите, а за всички останали невписани групи в обществото, допълни Сиди.

Патриотите предлагат още да се носи наказателна отговорност за всеки, влязъл в съвкупление с лица, които не са навършили 16 години. Сега те се оправдават, че това било традиция при тях, аргументира се народният представител.

Коментари

Задължително поле