Алексис Ципрас: Гърция вече е нормална държава

Успяхме да решим проблема с гръцкия дълг, който наследихме и Гърция вече се превръща в нормална държава. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас след като финансовите министри на еврозоната се споразумяха за излизане на Атина от третата спасителна програма, продължила 8 години.

Както никога досега - с тъмночервена вратовръзка Ципрас направи тази вечер изявление в емблематичната сграда Запейона в сърцето на Атина пред депутати от управлаващата коалиция - СИРИЗА и "Независими гърци".

"Големият залог пред нас е не дали ще се върнем обратно към дефицитите или фискално дерайлиране, а да покажем на всички, че ние сами можем да се справим по-добре. Защото имаме решителността и ефективността да вдигнем на крака икономиката и да издигнем Гърция до нови висоти. Знаем как да направим това, знаем как да успеем и ще успеем сами!", заяви Ципрас.

Панос, нали знаеш, че имаме още път пред нас. Имаме още много битки, коментира още гръцкият премиер, обръщайки се към своя коалиционен партньор Панос Каменос, в отчета пред парламентарните групи на СИРИЗА и Независими гърци.

Гръцкият премиер за пореден път сложи край на спекулациите за предсрочни избори, като заяви, че през септември 2019 г. те пак ще търсят мандат от гражданите.

Алексис Ципрас завърши речта си като извади вратовръзката си.

„Спечелихме битката, но не и войната. Войната е там. Има несправедливости, които трябва да коригираме и всеки път, когато спечелим, ще нося вратовръзка“, каза гръцкият министър-председател в края на изказването си, цитиран от агенция МИА.

Към участниците се обърна и коалиционният партньор в правителството Панос Каменос, който похвали Алексис Ципрас. Той каза, че това е най-добрият министър-председател на Гърция в най-новата история.

"Не сме стигнали до края на съвместния път с Алексис Ципрас, както много хора искат", каза Каменос, добавяйки, че "те са издържали, поддържали са се и са спечелили".

Коментари

Задължително поле