"Алкомет" в нова акция за детска и шофьорска сигурност

Цветелина Георгиева

Светещи гривни за първолаците, стикери за шофьорите

Областната дирекция на полицията в Шумен стартира акция за пътна безопасност, насочена към най-малките пешеходци и шофьорите. С подкрепата на фирма "Алкомет" всички първокласници в областта от днес получават магнитни светещи гривни с надпис „Внимателен съм на пътя“. Тяхното раздаване стартира в сряда във II ОУ "Д-р Петър Берон" и лично Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на "Алкомет", "удостои" цял клас момичета и момчета с безопасните аксесоари. Помогаха и шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим, и комисар Йордан Дундаков, началник „Охранителна полиция“. 

"Винаги сме готови да подкрепяме подобни инициативи и благодаря на областната дирекция на полицията за добрата идея. Ние от "Алкомет" се чувстваме социално отговорни към града. Децата са нашето бъдеще, трябва да бъдем много внимателни с тях и да мислим за техните  усмивки. Приканваме всички участници на пътя да бъдат по-внимателни", каза Индже.


3 000 гривни ще зарадват първо първолаците от Шуменско, а после и други пешеходци, като полицията ще ги раздава най-вече на нарушителите, вместо глоби. Още 1500 специално отпечатани стикери с мотото „Толерантен съм на пътя“ ще бъдат лепени на автомобилите на шофьори при проверки от служители на „Пътна полиция“ и първите пътуващи по бул."Ришки проход" вече ги получиха. "Притежателите им се ангажират да бъдат толерантни на пътя, да дисциплинират и други водачи", коментира комисар Дундаков, докато украсяваше задното стъкло на "Ягуар".
Инициативата за пътна безопасност е поредна, реализирана с подкрепата на "Алкомет" в Шуменско. Билбордове, брошури, карти с опасните участъци в Шумен и страната издаде ОДМВР-Шумен, а миналата година първолаците "светеха" за шофьорите със значки.

Коментари

Задължително поле