„Алманах. История на българщината“ получават училищата от община Горна Оряховица

„Алманах. История на българщината“ ще получат всички училища от община Горна Оряховица. Инициативата е на общинското ръководство, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Поводът за това е 145-та годишнина от Априлското въстание.  Алманахът бе предоставен първо на ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Георги Измирлиев“, за които тази седмица е празнична.

В Алманаха са проследени събитията от Първата българска държава, през Средновековието, годините на Османското иго и следосвобожденската история, има и глави, посветени на развитието на българската литература и спортните успехи на страната. Написана е една глава, в която се съдържат изцяло научните постижения на българите. В Алманаха има и част за родното културно-историческо наследство извън страната. В изданието са включени и най-новите теории и хипотези за нашето минало.

Информацията в Алманаха е допълнена с много цветни и черно-бели снимки, илюстрации на важни исторически събития и личности, както и изображения на важни документи от българската история.
Зад създаването на Алманаха стои сдружение „Българска история“. Негови автори са историците проф. Пламен Павлов и проф. Милко Палангурски.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони