Чочев опериран, аут до края на сезона

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 6 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

„Ало” апаши отмъкнаха 300 лева и 400 долара от баба в Монтана Полицаи обучават пенсионерите как да се пазят от измамници

Неизвестни все още измамници заблудиха възрастна жителка на Монтана, че са полицаи и задигнаха от нея 1000 лева в български банкноти и валута, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък след 10 часа мъж позвънил на домашния телефон на 80 годишна жена, представил се за служител на МВР и обяснил, че събира пари за учение на полицията. Без да провери съмнителната инициатива МВР да събира пари с молби от граждани старицата сложила в плик 300 лева и 400 долара и ги закачила на входната си врата. Малко по-късно видяла, че пликът с парите е изчезнал.

По обед дъщерята на пенсионерката разбрала за стореното от майка й и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди дни телефонен измамник преметна 81 годишна жена от Лом, че е внукът й и прибра от нея 10 000 лева с лъжата, че ще си купува жилище в София. Заради зачестилите преди коледните празници атаки на измамници и крадци към домовете на пенсионери служители на полицията в Монтана започнаха срещи , на които разясняват сценариите на престъпниците и начините за предпазване от тях.

Преди дни инспектор Тихомир Ячков и младши инспектор Светлин Страшимиров от Районното управление на МВР в Монтана се срещнаха с пенсионери в клуб „Надежда” и ги запознаха с най-често използваните от апашите капани – обажданията на домашен телефон за уж пострадал в ПТП „роднина” и призивите от мними МВР шефове да помогнат с пари за залавяне на измамници. Полицаите посъветваха белокосите граждани при подобни обаждания на стационарните си телефони да се свържат по мобилен телефон с тел. 112 или със свой роднина за помощ.

Пазителите на реда раздават на пенсионерите и брошури със съвети за предпазване от телефонни измамници. Полицаите предупреждават бабите и дядовците и за друга популярна измама, при която апаши се представят за майстори на покриви, сключват устни договорки за ремонти и изчезват с дадените им наивно авансово суми. Униформените съветват възрастните хора също да вземат предпазни мерки и срещу домови кражби като поставят предпазна верига на вратата си и не допускат непознати вътре по никакъв повод.

Най-често обирджиите отправят молби за чаша вода, разваляне на парична сума или друга къщна работа, само за да влязат в жилището и да откраднат спестяванията на собствениците, предупреждават служителите на МВР.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.