Американец издал измамна виртуална любима от Лудогорието

Снимка: МВР-Търговище

При претърсване са иззети компютри, телефони, 3 коли, злато и други

Американец, мамен от поредната виртуална любима от Разградско, е издал жената на българските власти и поискал да му се възстановят инвестираните в нея 5 000 долара. За документиране на евентуалното престъпление са иззети мобилни телефони, сим-карти, компютърни конфигурации, както и 3 автомобила от адреси в град Завет, Разградско.

По данни на полицията, която е провела специализирана операция, са претърсени три имота. Те били обитавани от две жени на 27 и 36 години. Заедно с тях били и двама мъже на 43 и 69 години. От полицията не уточняват какви са семейните или родствени връзки между четиримата.

По данни на Окръжна прокуратура е получен сигнал от гражданин на САЩ, работещ в известен американски производител на авиационна техника, че е мамен от жена от Лудогорието. По познатата схема тя го открила в сайт за запознанства и завързали интернет комуникация, която преминала в обещания за любов. Жената естествено имала ред лични, здравословни и финансови проблеми, които американецът решавал с превеждане на пари. Накрая се усетил, че е попаднал в някаква схема и подал сигнал, че е мамен. Той дори искал да дойде на разпознаване в България, но от компанията му не му разрешили заради пандемията и ограниченията.

При претърсването на имотите станало ясно, че хората разполагат със сериозни средства, чиито произход тепърва ще се установява. Иззетите коли били „Ауди Q 7“ , „Ауди ТТ“ и още един автомобил от същата марка.

За изясняване на случая е образувано следствено дело.

Според запознати измамните булки, които преди са търсели най-вече турскоговорящи мъже от чужбина, сега са разширили обхвата на мрежата си. Масово се записвали на курсове по английски език, за да могат да водят поне елементарна комуникация с потенциалните жертви на финансово обременената и неслучваща се любов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право