Американските авиолинии удължават отмяната на полетите на Боинг 737 Макс

Американските авиолинии удължават отмяната на полетите на техните самолети Боинг 737 Макс, тъй като федералните регулатори продължават да разследват две смъртоносни катастрофи, свързани с този модел на "Боинг", съобщава агенция MarktWatch.

American Airlines обяви в неделя, че притежаваните от нея 24 самолета 737 Max ще останат приземени поне до 24-ти април, което означава, че ще отмени около 90 полета на ден. Не всеки полет, който преди това бил планиран да бъде на самолет от този модел на "Боинг", ще бъде отменен, а някои други полети, планирани да се осъществяват от други самолети, също могат в крайна сметка могат да бъдат отменени, информира БНР.

Southwest Airlines, която разполага с 24 самолета 737 Макс, пък ще прави отмяна на полети пет дни предварително, като дневно ще бъдат отменени около 130 полета. В събота американската авиокомпании започна да превозва без пътници всичките свои самолети 737 Max до нейна база във Викторвил, Калифорния, за да освободи място на летищата, където тези самолети бяха приземени.

Разполагащата с 14 самолета от този модел компания United Airlines няма никакви полети, предвидени поне до 9-и април. Компанията обаче не очаква никаква бъдеща отмяна на полети в резултат на приземяването на нейните самолети 737 Max и ще използва алтернативно самолети, за да компенсира прекратените полети на този модел на "Боинг".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят