Американският конгрес ще обсъжда импийчмънтът на Тръмп в понеделник

Контролираната от демократите Камара на представителите на САЩ ще внесе обвинение за импийчмънт срещу бившия президент Доналд Тръмп пред Сената в понеделник, отхвърляйки искането на републиканския лидер на малцинството в Сената Мич Макконъл за забавяне, предава Reuters.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумер, който измести Макконъл като лидер на камарата, след като демократите спечелиха два балотажа в Джорджия този месец, обяви това, но не каза кога ще започне вторият процес за импийчмънт на Тръмп.

„Камарата ще предаде делото за импийчмънт на Сената. Сенатът ще проведе процес за импийчмънта на Доналд Тръмп. Ще бъде пълен процес. Ще бъде справедлив процес ”, каза Шумер в Сената в петък.

Новината дойде, след като Макконъл поиска от Камарата да отложи изпращането на обвиненията до следващия четвъртък и да се съгласи да не започва процеса до средата на февруари, за да даде на Тръмп повече време да подготви защита срещу обвинението за подбуждане на бунт довел до щурма на Капитолия.

"Този импийчмънт започна с безпрецедентно бърз и минимален процес в Камарата", каза Макконъл в петък. „Продължението не може да бъде недостатъчен процес в Сената, който лишава бившия президент Тръмп от справедлив процес и вреди на Сената и на самото президентство.

Коментари

Задължително поле