Американски вестник разкри тайната рецепта на KFC

Американският ежедневник „Чикаго Трибюн“ твърди, че е открил рецептата за пърженото пиле на веригата за бързо хранене „Кентъки Фрайд Чикън“ (KFC), която се пази от компанията в пълна тайна. Ключовата съставка на пържените пилешки късчета, които се изнасят по целия свят, е белият пипер, твърди вестникът.

Репортер от изданието се е срещнал с племенник на Харлан Сандърс - прочутият основател на веригата, чийто силует се намира върху опаковките на предлаганите от нея храни. Репортерът се е срещнал с племенника – Джо Лидингтън в малката общност, където полковник Сандърс е продавал първите си пържени пилета преди 75 години.

Лидингтън му показал стар семеен албум, в който имало написана на ръка рецепта и обявил, че „това са 11-те подправки, които се смятат за толкова тайни“. По-късно обаче племенникът, очевидно размислил, обявил, че не е абсолютно сигурен, че въпросната рецепта е автентична. Вестникът си направил труда и експериментирал въпросната рецепта в кухнята и резултатът бил много убедителен. Пилето, приготвено по този начин било почти неотличимо от продаваните в (KFC). Това обаче не бе прието еднозначно от любителите на бързата кухня в САЩ, които добре познават вкуса на KFC, на Coca-Cola и на Big Mac. Друг ежедневник - „Courier-Journal“ в Луисвил, Луизиана, който тества рецептата, сметна, че пиперът е в повече спрямо добре познатия вкус. Самата компания KFC обяви в комюнике, че нейната тайна не е разкрита, защото истинската оригинална рецепта се пази в сейф.

Коментари

Задължително поле