На 26 юни 2019 да почерпят

Електрическа буря в кралския двор Jaguar I-Pace изстреля най-болезнената стрела към сърцето на Германия

Опрощават дългове след 10 г. по пътя към Голготата Директива на ЕС чисти борчове на граждани със свободна професия

Трус от 2,9 по Рихтер е регистриран на 25 км южно от Кулата

Заловиха ръководителя на клона на „Ислямска държава“ в Йемен

Доналд Тръмп заплаши Иран със заличаване

Посланикът на САЩ в НАТО: Засега нямаме защита от руските крилати ракети

Експлозия избухна в нефтена рафинерия в Испания близо до Гибралтар (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тръмп назначи Стефани Гришам за нов прессекретар на Белия дом

Тома Белев в схема за бетониране на морския бряг В нарушения на закона общинари пробутват „еколога“ като главен изпълнител за доработването на Интегриран план за управление

„Спейс екс“ изведе в орбита нови спътници и атомен часовник (ВИДЕО)

Обърнал се тир блокира пътя Видин-Монтана

Гореща вълна обхваща Европа, температурите скачат над 40 градуса

6,5-литров двигател V12 с мощност 770 коня и задвижване 4х4 прави лятото още по-горещо

Кражбите в Борисовата градина Кметът Фандъкова докладва сделките в парка

Американски университет в България – Вашият път към успеха

Американският университет в България предлага висококачествено американско образование и се слави с успехите на своите възпитаници по цял свят. Университетът е акредитиран в България и в САЩ и студентите получават българска и американска дипломи, както и Европейско дипломно приложение при завършване. В момента в АУБГ се обучават близо 1 000 студенти от над 40 държави, а преподавателите са от 20 националности.

Неслучайно АУБГ заема водещи позиции в рейтинговата система. При американския модел на образование, студентът е в центъра – АУБГ осигурява среда за развитие, която да отговаря на индивидуалните потребности и да подкрепя цялостното развитие. Университетът въвежда непрекъснати подобрения, за да бъдат посрещнати нуждите на пазара, и предоставя на студентите възможности за получаване на знания от широк кръг дисциплини, съчетано с тясна специализация.

Защо студентите избират АУБГ?

1. Качествено образование на световно ниво

Две дипломи – от САЩ и България, интердисциплинарно обучение и разнообразие от академични програми са част от предимствата, които превръщат университета в предпочитана дестинация за талантливи студенти от цял свят. Образованието в американски стил liberalarts дава възможност да се комбинират знания от различни дисциплини, което гарантира по-добра професионална реализация в бъдеще. АУБГ осъвременява редовно програмите си, за да посрещне променящите се изисквания на бизнес средата в днешния глобален свят. В АУБГ преподават чуждестранни преподаватели, които не само са световно признати експерти в академичния свят, но и практици с дългогодишен опит, работещи всеотдайно, за да създадат изключително академично преживяване за студентите.

2. Успешна кариера в световен мащаб

АУБГ заема водещи позиции в рейтинги по успех на възпитаниците с 99,8 % от завършилите студенти, които започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането. Данните още сочат, че 65% от студентите на Американския университет в България получават повече от две предложения за работа или потвърждение за прием за продължаващо обучение, измежду които да избират. 20% от възпитаниците на АУБГ печелят повече от 100 000 долара на година, а повече от 20% от по-ранните випуски, завършили между 1995 г. и 2000 г. и работещи в САЩ, получават повече от четвърт милион долара на година. В допълнение, АУБГ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за шеста поредна година. 5-те академични направления на АУБГ, оценени от системата – икономика, компютърни науки, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации заемат водещи позиции, а специалност „Бизнес администрация“ е №1 в страната. В допълнение, в четири от направленията завършилите АУБГ получават най-високи доходи.

3. Превъзходно съотношение цена-качество

Възпитаниците на АУБГ оценяват университета с 6,24 (по 7-балната система) и определят съотношението цена-качество за отлично. Този прекрасен резултат се дължи на факта, че спрямо редица конкурентни западноевропейски и американски университети АУБГ предлага по-достъпна цена (академична такса и цена за условията за живот), комбинирана с множество възможности за стипендии и финансова помощ. Университетът привлича отлични студенти и ги окуражава да развият потенциала си, без значение от тяхното финансово положение. Ето защо, повечето от тях получават финансова подкрепа от университета под формата на финансова помощ, стипендии, преференциални условия за заеми, стажове, програми за Work& Travel и други.

Срок за кандидатстване за редовен прием: 1 юни

Научете повече на www.aubg.edu/why-aubg

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.