Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Американски университет в България – Вашият път към успеха

Американският университет в България предлага висококачествено американско образование и се слави с успехите на своите възпитаници по цял свят. Университетът е акредитиран в България и в САЩ и студентите получават българска и американска дипломи, както и Европейско дипломно приложение при завършване. В момента в АУБГ се обучават близо 1 000 студенти от над 40 държави, а преподавателите са от 20 националности.

Неслучайно АУБГ заема водещи позиции в рейтинговата система. При американския модел на образование, студентът е в центъра – АУБГ осигурява среда за развитие, която да отговаря на индивидуалните потребности и да подкрепя цялостното развитие. Университетът въвежда непрекъснати подобрения, за да бъдат посрещнати нуждите на пазара, и предоставя на студентите възможности за получаване на знания от широк кръг дисциплини, съчетано с тясна специализация.

Защо студентите избират АУБГ?

1. Качествено образование на световно ниво

Две дипломи – от САЩ и България, интердисциплинарно обучение и разнообразие от академични програми са част от предимствата, които превръщат университета в предпочитана дестинация за талантливи студенти от цял свят. Образованието в американски стил liberalarts дава възможност да се комбинират знания от различни дисциплини, което гарантира по-добра професионална реализация в бъдеще. АУБГ осъвременява редовно програмите си, за да посрещне променящите се изисквания на бизнес средата в днешния глобален свят. В АУБГ преподават чуждестранни преподаватели, които не само са световно признати експерти в академичния свят, но и практици с дългогодишен опит, работещи всеотдайно, за да създадат изключително академично преживяване за студентите.

2. Успешна кариера в световен мащаб

АУБГ заема водещи позиции в рейтинги по успех на възпитаниците с 99,8 % от завършилите студенти, които започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането. Данните още сочат, че 65% от студентите на Американския университет в България получават повече от две предложения за работа или потвърждение за прием за продължаващо обучение, измежду които да избират. 20% от възпитаниците на АУБГ печелят повече от 100 000 долара на година, а повече от 20% от по-ранните випуски, завършили между 1995 г. и 2000 г. и работещи в САЩ, получават повече от четвърт милион долара на година. В допълнение, АУБГ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за шеста поредна година. 5-те академични направления на АУБГ, оценени от системата – икономика, компютърни науки, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации заемат водещи позиции, а специалност „Бизнес администрация“ е №1 в страната. В допълнение, в четири от направленията завършилите АУБГ получават най-високи доходи.

3. Превъзходно съотношение цена-качество

Възпитаниците на АУБГ оценяват университета с 6,24 (по 7-балната система) и определят съотношението цена-качество за отлично. Този прекрасен резултат се дължи на факта, че спрямо редица конкурентни западноевропейски и американски университети АУБГ предлага по-достъпна цена (академична такса и цена за условията за живот), комбинирана с множество възможности за стипендии и финансова помощ. Университетът привлича отлични студенти и ги окуражава да развият потенциала си, без значение от тяхното финансово положение. Ето защо, повечето от тях получават финансова подкрепа от университета под формата на финансова помощ, стипендии, преференциални условия за заеми, стажове, програми за Work& Travel и други.

Срок за кандидатстване за редовен прием: 1 юни

Научете повече на www.aubg.edu/why-aubg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.