Ана Иванович обяви края на състезателната си кариера (ВИДЕО)

Бившата номер 1 в женския тенис Ана Иванович обяви края на състезателната си кариера. Сръбкинята съобщи новината на живо на своята страница във "Фейсбук".

"Реших да се оттегля от професионалния тенис. Беше трудно решение, но имам толкова поводи за радост. Започнах да мечтая за тениса, когато бях на 5 години и видях по телевизията как играе Моника Селеш. Моите скъпи родители ме подкрепяха през цялото време… достигнах висоти, за които никога не съм мечтала. Спечелих 15 титли от WTA тура, имах 3 финала в турнирите от Големия шлем, финали за "Фед Къп" и изиграх толкова много запомнящи се мачове", каза Иванович в специалното обръщение.

Сръбкинята стигна до номер 1 в света през 2008 г., а през същата година спечели и единствената си трофей от Големия шлем - този от "Ролан Гарос". Иванович има 15 титли на сингъл от WTA и завършва състезателната си кариера като номер 63 в ранглистата.

"Всеки професионален спорт изисква да си в най-добрата кондиция и добре знаете, че страдах от контузии. Искам да кажа на всичките си фенове, на младите момичета и момчета, които може би ме гледат в момента, че мога да играя само ако съм способна да се представям според високите стандарти, които съм си поставила. Вече не мога да го правя и е време да продължа напред".

"Тенисът винаги е бил моя любов, но много се вълнувам от това, което следва за мен оттук нататък. Предстои ми да стана посланик на спорта и здравословния начин на живот. Ще проучвам и възможности в бизнеса, красотата и модата. Ще мога да посветя повече време и на моята филантропска дейност, в която влиза и работата ми с УНИЦЕФ".

"Това, което мога да кажа е, че аз изживях мечтите си и много се надявам да помогна на други хора да изживеят своите. Затова не бъдете тъжни - бъдете оптмистично настроени, като мен. Огромно благодаря на всички, които ми помогнаха да имам този прекрасен живот. Обичам ви!", завърши тенисистката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт