Ангела Меркел: Сърбия има ключова роля в Косово и в Босна и Херцеговина

Сърбия има ключова роля в Косово и в Босна и Херцеговина и затова е важно интензивно да разменяме мнения, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел преди среща на четири очи със сръбския президент Александър Вучич в Берлин, предаде Танюг.

След като посрещна Вучич пред сградата на германското правителство, Меркел каза, че е договорено през първата половина на тази година Германия да води интензивен диалог със Сърбия и страните от региона, припомняйки, че България постави приближаването на Западните Балкани към ЕС като приоритет на своето председателство.

Германският канцлер каза, че главни теми на разговора й с Вучич ще бъдат двустранното сътрудничество и развитието на региона.

Меркел, която се среща с Вучич за втори път в разстояние на месец и половина, похвали реформите в Сърбия, като подчерта, че това е комплимент за премиера Ана Бърнабич и нейните министри.

Вучич от своя страна каза, че Германия е най-важният партньор на Сърбия и че Сърбия ще даде всичко от себе си, за да бъдат избегнати конфликти на Балканите, които биха върнали региона 100 години назад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа