Английски рози и цвете за парфюми на "Флора Бургас"

Туберозата – цветето, чийто аромат се използва като основен елемент на редица от най-добрите парфюми в света, както и български производители на английските рози на David Austin, ще бъдат пхредставени на тазгодишното пролетно издание на "Флора Бургас". Всички събития, свързани с нея ще бъдат на открито, по алеите на Морската градина. Изложбата се открива в събота, на 8- ми май и ще продължи до 16- ти май. Освен уникалното цвете за парфюми и розите, ще видим още много кактуси, външни цветни инсталации, красиви и ароматни сезонни цветя, луковици, а също така полезни за всеки градинар инструменти, техника и поливни системи.
Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ ще представи и продукцията на фирми и производители, предлагащи на щандове или в зелените площи посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти.
Специална част от нея ще бъде изложбата на картини "Пролетни цветя", организирана от Дружеството за анималисти, флористи и научни илюстратори ДАФНИ и медийната платформа за цветя, градини и паркове "ЦВЕТЕН ЛАБИРИНТ".
Интересeн факт, свързан с изложението тази година, е, че студенти от НХА работиха върху идеята за рекламната визия на „Флора Бургас“. Творческото предизвикателство приеха 30 млади автори. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони