Андрей Бабиш: Европейският съюз се нуждае от промени

Европейският съюз се нуждае от промени. Това заяви чешкият премиер Андрей Бабиш в интервю за вестник „Файненшъл таймс“.

„Ключовото е ЕС да прави по-малко, но с по-голяма ефективност. Повече не са необходими никакви безсмислени разпореждания. Законодателството трябва да бъде по-умно и по-добро. Излишното регулиране убива иновациите и бизнеса“, каза Бабиш, отбелязвайки, че той самият е „проевропейски политик“ и се обявява против идеята за провеждането на референдум за излизане на Чехия от ЕС.

Чешкият премиер също така отхвърли твърдението, че в Чехия, Унгария и Полша демокрацията е заплашена. „Хората там свободно гласуват и ако им внушават безпокойство унгарските или полските политици, те ще ги сменят“, каза Бабиш. Той се обяви против плановете за преразпределение на мигранти между държавите-членки на ЕС.

„Не можем да приемем всички мигранти на планетата. Ако мигрантските лагери бъдат вътре в Европа, кой ще решава, къде да отидат тези хора? Кой ще им даде убежище“, попита политикът, повтаряйки своите предходни твърдения, че помощта трябва да постъпва в тези страни, откъдето в Европа тръгват мигрантските потоци.

 

Коментари

Задължително поле