Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Виенска звезда открива музикалното „Варненско лято“ Виртуозът на цигулката Бенямин Шмид ще даде старт на фестивала с рапсодия "Вардар"

Съдят шофьор без книжка, подхвърлил подкуп от 100 лева в патрулка

141 доживотни присъди за обвиняеми за преврата в Турция

Ансамбъл „Българе” сложиха финал на тридневния Празник на горнооряховския суджук Хиляди се стекоха на кулинарния фестивал

С почти 4-часовото изпълнение на Националния фолклорен ансамбъл „Българе” завърши ХІІI-то издание на Празника на горнооряховския суджук. От сцената в парк „Градска градина”, танцьорите на ансамбъла, заедно със солистката Албена Вескова и Крум Крумов доставиха изключителна радост и забавляваха гостите на празника. По традиция той се организира от Община горна Оряховица, Исторически музей и фирмите „Боби 03”, „Родопа – 96” и „Стефанов – Иван Стефанов”, които единствени в страната имат право да произвеждат Горнооряховски суджук.

И през трите дни на Празника времето бе слънчево и горещо, затова и в парк „Градска градина“ дойдоха хиляди почитатели на местния деликатес. Всички те имаха възможността, освен да хапнат суджук, да се забавляват с изпълненията на самодейни състави от общината и гости, да се включат в атрактивни суджукарски игри за най-красиво аранжирано плато, най-забавен кулинарен виц, да отгатнат какво се крие под капака на горнооряховското гърне, да премерят умения на дартс, и др. Много забавна се оказа играта пъзел, в която състезателите трябваше най-бързо да подредят нарязан на различни парчета горнооряховски суджук. Интерес предизвикаха и двата кулинарни конкурса – за най-добър домашен суджук и за най-хубаво ястие с горнооряховски суджук. Участниците бяха оценявани от самите собственици на трите суджукарски фирми. В конкурса за най-добър домашен суджук победител стана Христо Димов. Негови подгласници са Соня Радкова и Рашо Радков.

Журито връчи и четвърта утешителна награда на Ваня Стоянова. В състезанието за най-вкусно ястие с горнооряховски суджук, обаче журито единодушно взе решение да даде първа награда и на трите представили се отбора – самодейците от НЧ „Пробуда – 1922” с. Янтра, десетокласничките Илдъз Ангелова и Христина Димитрова, и дванадесетокласниците Виктория Лазарова и Владимир Гайдарджиев от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

Имаше също и игри с публиката и разбира се много награди за победителите и участниците в различните игри. Посетителите на празника видяха, как в продължение на три дни в Градската градина, бе изработена скулптура от дърво на Горнооряховски суджук с помощта на няколко моторни резачки. Автор е Крум Велев.
Вечерните програми и в трите дни отново бяха богати на фолклор и хубава българска музика. След невероятните изпълнения първата вечер на най-малките танцьори на Детска фолклорна студия „Раховче“ при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“, музикантите от оркестър „Здравец” и Нелина, през втората вечер щафетата поеха Димитър Аргиров, Оркестър „Експрес бенд“, Жоро Любимеца и Валя., които накараха гостите на празника часове наред да вият няколко редови хора пред сцената.
С не по-малко настроение бе наситена и третата празнична вечер, когато сцената буквално бе разлюляна от изпълненията на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, които бяха достоен завършек на Празника на горнооряховския суджук.

На самия финал на тридневния празник на сцената се качи кметът инж. Добромир Добрев, който поздрави гостите и благодари на фирмите „Боби“, Родопа“ и „Стефанов“, както и на всички, с чиято помощ и подкрепа се реализира Празника на горнооряховския суджук. И по традиция ХІІІ-то му издание завърши с красива заря отново на фона на хубава българска песен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.