Антифриз трови кучета в „Младост“

Общината обеща проверка на място след поредицата сигнали в района

Сигнал за разлят антифриз стресна жителите на столичния квартал “Младост” след поредицата случаи на разпръсната отрова, която погуби домашни и безпризорни животни в района, научи “Труд”.

Смъртоносната течност е била разлята в оживения парк на “Младост” 2, твърдят очевидци. По думите им там се разхождат не само домашни кучета, но е и предпочитано място за децата от квартала, които играят на площадките. В близост има и училище, и детска градина.

Междувременно от общината приеха сигнала и обещаха да направят проверка на мястото, което е поредният парк в квартала с разпръсната отрова.

Само дни по-рано бързодействаща такава бе разпръсната и в други зелени площи. Хора от “Младост 3” станаха свидетели на измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени четириноги и в парковете на “Младост 1А”. Паркът зад “Патиланци” в “Младост 3” дори бе отцепен от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

Въпреки това над 10 кучета загинаха, а МВР продължава да издирва извършителите, разпръснали веществото.

Директорът на столичното дружество “Екоравновесие” Веселин Асенов предупреди, че хвърлянето на отрова е опасно най-вече за децата, които играят на открито. На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята.

Коментари

Задължително поле