Антониу Гутериш призова за незабавно прекратяване на боевете в Либия

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ескалацията на насилието около либийската столица Триполи и призова за незабавно спиране на боевете, съобщиха АФП и ТАСС.

"Генералният секретар остро осъди военната ескалация и продължаващите сблъсъци в и около Триполи, включително въздушното нападение, извършено от Либийската национална армия (на генерал Хафтар) срещу летището Митига в Триполи, се посочва в изявлението. Гутериш "припомня, че няма военно решение на конфликта в Либия и призовава всички страни в конфликта да започнат незабавно диалог за намиране на мирно решение".

Броят на загиналите при ожесточените сблъсъци за контрола на Триполи вчера достигна 51, както бойци, така и цивилни, предаде АП.

По-рано вчера изтребител на ЛНА нанесе удар по военното летище Митига, изпълняващо функциите на международно летище от 2014 г. След нападението летището прекрати работа и евакуира пътниците и персонала си. Привечер управлението за гражданска авиация на Либия съобщи, че работата на летището е възобновена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят