Антон Кутев: ГЕРБ ще предложат коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем

Снимка: БТВ/Архив

„Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ да предложат коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем”, зарече се депутатът от левицата Антон Кутев пред БТВ.

По думите му предложението Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание и Деница Златева да остане министър по европредседателството в началото на правителство „Борисов 3” са били призив за коалиция.

„Ние не искаме да влизаме в коалиция с вас”, обърна се Кутев към ГЕРБ и продължи – „Това означава, че взимаме избора на хората. Когато ляво и дясно се слеят в едно правителство, единствената опозиция остава народът”.

Според Кутев именно това се е случило с Обединените патриоти и с „Воля”, които по време на предизборната кампания представяха себе си като алтернатива на управлението на Бойко Борисов.

„В момента половината от гласовете, с които управлява ГЕРБ на практика са срещу ГЕРБ”, коментира Кутев.

Той отправи критики и към изказванията на премиера по време на конгреса относно оградата по границата.

„Не приемам тези изказвания на премиера. Защо ако Левски може да прескочи оградата, защо въобще сте я построили? Била падала оградата, ама имало ограда”, коментира Кутев.

Според него събранието на ГЕРБ е показало поглед назад, а не напред. „Не чух какво ще правят със здравеопазването, социалната сфера, икономиката. Това е конгрес, който трябваше с единствено да преизбере лидера”, допълни той.

На въпрос дали БСП иска да провали европейското председателство на страната ни, Кутев отговори, че това не е повод опозицията да не се занимава с Бойко Борисов.

„Европредседателството не е тук, за да може Борисов да покаже колко е велик. България председателства по логиката на споразумения на Европейския съюз, което не означава да го използваме, за да откраднем най-много”, каза Кутев.

По повод изказванията на премиера, че в парламента имало депутати, които са наркотрафиканти, Кутев отново призова Борисов да ги назове с точни имена.

„Над 60% от твърденията на Борисов са чиста спекулация. Питам кой са наркотрафикантите и купувачите на гласове”, каза отново той.

Коментари

Задължително поле