Антон Петров-Хамстера загина с джип в пропаст (обзор)

Заради тормоза и незаконния му арест Антон Петров и съпругата му осъдиха държавата в Страсбург и получиха обезщетение от 15 000 евро.

Катастрофа в планината край град Рила

Прекара 11 месеца в ареста по „Наглите” и „Октопод”, докато се разбере, че е невинен

Плащал по 100 000 лв. данъци годишно

Антон Петров, когото преди 12 години полицаите от ГДБОП кръстиха Хамстера, загина в джип, паднал в пропаст от черен планински път край град Рила.

Катастрофата станала към 21 ч в събота, когото няколко високопроходими автомобила се връщали след офроуд шофиране. Петров карал единия джип, който на завой в местността „Илияна река” излетял от 40-метрова височина. Приятелите му от другите коли започнали спасителна акция, но открили Петров мъртъв в разбития му автомобил. Трима от спътниците му са ранени, след като изпаднали от джипа и били откарани в „Пирогов”.

Антон Петров е бивш шампион по карате. Покрай този спорт се запознал с Алексей Петров. Антон има две висши образования - завършил е Техническия университет в София и Международни икономически отношения в УНСС.

Въпреки, че многократно от МВР са го свързвали с кражби на автомобили, неговият занаят всъщност е бил да открива задигнати автомобили с пълно „Автокаско”. Работел е основно за „Лев Инс”, но и за още 3 застрахователни компании. Плащал е по около 100 000 лв. данъци годишно.

На 17 декември 2009 г. полицаи от ГДБОП нахлуват в дома му и го арестуват при акция „Наглите”. Виждат в антрето домашни чехли с апликации на хамстери и решават да го наричат Хамстера - хем да има прякор като мутра, хем да не го бъркат с Алексей Петров, на когото вече казват Трактора. От чанта на жена му, също в антрето, вадят банкнота от 100 лева - белязана при даване на откуп за една от жертвите на „Наглите”.

Антон прекарва 11 месеца по арестите. Белязаната банкнота се оказва недостатъчна и пада обвинението му по „Наглите”. На 10 февруари 2010 г., като близък на Алексей Петров, го включват в делото „Октопод”. Преди 12 дни цялата съдебна сага приключи с пълното му оправдаване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България