Антъни Блинкен изрази ангажимента си за по-нататъшно укрепване на връзките между САЩ и Гърция, Израел и Кипър

Кандидатът на Джо Байдън за държавен секретар Антъни Блинкен изрази ангажимента си за по-нататъшно укрепване на връзките между САЩ и Гърция, Израел и Кипър, пише електронното издание на Kathimerini.

Блинкен отговаряше на писмен въпрос от сенатора Боб Менендес за това как ще продължи и ще увеличи инвестициите, описани в Закона за партньорство за Източното Средиземноморие в областта на сигурността и енергетиката, и допълнително ще затвърди ключовите отношения в сигурността с Гърция и Кипър.

„Ако бъде потвърдено, очаквам с нетърпение да преразгледам това законодателство и да работя с Конгреса и колегите в междуведомствената комисия, за да подкрепям стабилните връзки между САЩ и Гърция, Израел и Кипър“, каза Блинкен.

„Отношенията между САЩ и Гърция по сигурността са важни за нашите интереси в Източното Средиземноморие и нараснаха значително с подобряването на двустранните връзки, започвайки от администрацията на Обама-Байдън“, каза той.

„Ако бъда потвърден, ще работя за продължаване на задълбочаването на връзките между САЩ и Гърция, както и Кипър“, каза той.

Коментари

Задължително поле