Апелативен съд – Бургас потвърди солена глоба за търговец

Снимка: Архив

Продавал имитации на маркови дрехи

Апелативен съд – Бургас потвърди имуществена санкция в размер на 9640 лв., наложена на търговско дружество, регистрирано в община Несебър. Глобата е за продажба на имитации на маркови дрехи.

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която дружеството би се обогатило в резултат на извършеното от управителя Иван К. престъпление против интелектуалната собственост.

Иван К. е осъден на наказание пробация с влязла в сила присъда. Той е признат за виновен за това, че на 28.06.2017г. в магазин в курортен комплекс “Слънчев бряг“, в качеството си на управител на „Колев 84“ ЕООД, без съгласието на притежателите на изключителните права върху марките предлагал за продажба стоки - детски дрехи, обозначени със знаци, сходни на търговските марки: „Chanel“, „Adidas“, „NIKE”, „Hollister”, „Bench“, “Hugo Boss“, „Armani ЕА7“, „Emporio Armani”, „Tommy Hilfiger”, „Polo”, „Converse”.

Артикулите били на обща стойност като оригинал 33 356 лв. и като имитация 9640 лв.

Стоките менте са установени при проверка на търговския обект по време на планирана полицейска операция за противодействие на престъпленията.

Коментари

Задължително поле