Апелативният спецсъд върна в ареста Десислава Иванчева

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

По-рано днес Специализираният наказателен съд измени мерките за неотклонение на двете от "задържане под стража" в "домашен арест", но Спецпрокуратурата протестира решението. Тази вечер апелативният съдебен състав спря изпълнението на определението на първоинстанционният състав.

Причината са неизпратените доказателства по делото, въз основа на които съдът е преценил, че се налага промяна на мерките за неотклонение, аргументите, за което се съдържат в пълния протокол от заседание на 16 ноември 2018 г. пред първоинстанционния съд, който не е предоставен на въззивната инстанция в цялост, се посочва в съобщение на АСНС.

Отделно от това, с определение на друг съдебен състав на апелативния съд от 1 ноември 2018 г., са потвърдени мерките за неотклонение "задържане под стража" на подсъдимите Иванчева и Петрова, което налага задълбочена преценка на всички обстоятелства, имащи значение за мерките за неотклонение.

Въззивният съд ще се произнесе по мерките за неотклонение на подсъдимите, гласи още информацията.

Иванчева и Петрова бяха задържани на 17 април пред Спортната палата при акция на спецпрокуратурата.

Коментари

Задължително поле