Апелативният съд назначи нова експертиза вменяем ли е Иван, убил малката Никол

Апелативният съд в Бургас назначи допълнителна психиатрично-психологическа експертиза на 15-годишния Иван, която да покаже дали момчето е съзнавало действията си, извършвайки тежко престъпление - през лятото на 2017- та година Иван уби 11-годишната Никол , за което е осъден на 8 години затвор.

Делото се гледа при закрити врати в понеделник. Защитата на тийнейджъра твърди, че е представила нови доказателства, с които иска вещите лица да отговорят на допълнителни въпроси. Те трябва да докажат дали момчето, което е с лека степен на умствена изостаналост е вменяемо и дали е осъзнавало действията и постъпките си в деня на убийството.

Заключението на първата експертиза беше, че Иван е разбирал и ръководел действията си и може да носи наказателна отговорност. Той беше признат за виновен в жестокото убийство на Никол.

Тялото на детето беше открито на 20 август 2017 година в асансьор в жк „Меден рудник“ с прободна рана във врата. Иван намушкал Никол, най-вероятно, защото му отказала целувка, оставил я в асансьора, а после отишъл да играе с другите деца.

В понеделник родителите на Иван отново коментираха, че не вярват синът им да е убиец и че може да има намеса и на трето лице.

Коментари

Задължително поле