АПИ проверява разчистени ли са отпадъците под моста на АМ "Струма" край Дупница

Снимка: Архив

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски ще провери работата по разчистването на пространството под моста при 62-ри километър на АМ „Струма“ от незаконно струпаната смет в обхвата на магистралата.

Пожарът, който избухна там, компрометира носещите колони на съоръжението и затвори част от магистралата към Гърция. Вчера стана ясно, че фирмата, складирала отпадъците край пътя, може да остане без лиценз. Съставени са ѝ два акта, а собственикът е с две повдигнати обвинения.

За улеснение на трафика, от 14 ч. днес до 20 ч. в събота, тировете, пътуващи към ГКПП "Кулата", ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п.в. „Дупница“ по път Е-79 до п.в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Днес изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

Коментари

Задължително поле