Аптека укрила оборот от илачи за 8 бона в един ден

Аптека не издала касови бонове за закупени лекарства за 8000 лева. Толкова е разликата между касовата наличност и издадените бонове в деня на направената проверка, съобщиха от Териториалната дирекция на НАП във Варна.

За първите две седмици на август инспекторите по приходи на дирекцията са извършили 1582 проверки по Северното Черноморие. Нарушения не липсват, но данъчните се натъквали вече  на такива  при всеки шести проверяван обект, за разлика от началото на проверките, когато във всеки втори обект хващали неиздаване на касови бележки и укриване на обороти, съобщиха от пресслужбата на НАП във Варна.

При повторни проверки, където има съставени вече актове за неиздаване на касови бележки и се установи същото нарушение, обектите ще бъдат запечатвани.

До сега са съставени 235 акта, като 201 от тях са за неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност. След засиления контрол оборотите на наблюдаваните обекти са се увеличили от два до пет пъти.

За тези две седмици съвместните проверки на данъчните с МВР са 110. С тях се следи за нелегална търговска дейност и се реагира на сигнали от гражданите. Открити са 7 обекта, които осъществявали дейност без касов апарат и ще им бъдат наложени санкции в размер до 10 000 лева.

Коментари

Задължително поле