Апти Алудинов: Отрядът „Ахмат“ е изпращан там, където боевете са на живот и смърт

Апти Алаудинов

Специалните сили "Ахмат", съвместно с 2-ри армейски корпус, освободиха 36 населени места на Луганската народна република през първата година от специалната военна операция (СВО). Това заяви заместник-ръководителят на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командващ специалните сили на "Ахмат" Апти Алаудинов.

„През 2022 г., първата година на Северния военен окръг, ние, заедно с 2-ри армейски корпус, освободихме 36 населени места. Почти цялата Луганска народна република беше освободена от специалните сили на Ахмат и 2-ри армейски корпус“, каза Алаудинов в интервю за  Беларуския телевизионен канал -1 ".

Той подчерта, че през останалите две години специалните сили на Ахмат са изпратени в най-трудните райони, където други части не могат да се справят. 

„Няма нито едно направление, нито едно населено място, което спецотрядът на „Ахмат“ да е напуснал. Тоест там, където трябва да се биете до смърт, там беше изпращан специалният отряд“, заяви Алаудинов.

Говорейки за атаката на украинските въоръжени сили в района на Курск, командирът на специалните сили отбеляза, че плановете на украинската страна са се провалили. Освен това те не изпълниха стратегическия план, който първоначално беше поставен пред тях, тоест блицкригът за превземане на АЕЦ „Курск“ не се получи“, обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия