Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Деца монтираха табели с еко-послания на дърветата в НП “Пирин“

„Арабеск“: поглед в Черната кутия Проектът на фондация Fineact и "Арабеск" е послучай 50-ата годишнина на балетната трупа

„Моето второ Аз“ от Асен Наков.

Премиерата на „Арабеск“ в Музикалния театър „Стефан Македонски“ на 16 ноември четвъртък беше уважена от фенове, журналисти и представители на балетно-хореографската гилдия. Безспорно представлението „Градски шум – черната кутия“ събра елитна публика. Въпросът е че много хора, които се интересуват от изкуството въобще, от танцовото изкуство в частност и най-вече от съвременен танц, пропуснаха страхотна вечер.

az1
„Моето второ Аз“ от Асен Наков.

Първата част беше хореографията на Филип Миланов с помощник-хореограф Валери Миленков. В три истории, разказани интересно и на разбираем език, спектакълът Save the Kid третира проблемите на младежта и съвсем логично се прави от млад екип. Изпълнителите до един са ученици – от Националното училище за танцово изкуство и едно момиче от Английската гимназия.

Вторият спектакъл се оказа изключително висока летва не само за стандартите на България. „Моето второ Аз“ на Асен Наков, е произведение с дълбок смисъл, богат и оригинален хореографски език, с идеална структура и силна поанта. В допълнение хореографът е подбрал изключително удачно танцьорите си, така че към високо идейното съдържание се наслагва и забележителното танцьорско и артистично изпълнение на Даниела Иванова, Петя Колева, Елизабет Якимова, Елена Китова и Стефан Вучов. За отбелязване е представянето на Елена Китова, която все още е ученичка в балетното училище. Като цяло тази забележителна творба е не просто добър танцов спектакъл, а чиста проба изкуство.
Да се надяваме, че страхотният проект на фондация Fineact и „Арабеск“ отново ще бъде игран на сцената на Музикалния театър. „Градски шум – черната кутия“ е поредният успешен спектакъл от поредицата събития, с които балетната трупа отбелязва 50-годишния си юбилей.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.