"Арена Шумен" с признание за иновативна архитектура

Поредно признание заслужи многофункционалната зала "Арена Шумен", която функционира от година. Тя е отличена от ICONIC AWARDS за иновативна архитектура, съобщи кметът Любомир Христов. Наградата ще бъде връчена през октомври т.г. на създателите на архитектурния проект - АТЕК Студио. Организаторите на конкурса правилно са разчели намерението на авторския колектив от проектанти да създадат запомнящ се образ на сграда, чиято визия ще се превърне в един от символите на града, коментира градоначалникът.

"Арена Шумен" е част от нов, вторичен градски център с площ от 55 дка, в който сега с бързи темпове се изгражда и хотелски комплекс, идеята е да има и жилищни сгради, и още спортни площадки.

Това е поредно отличие за залата, която в края на м.г. спечели приза "Сграда на годината" в раздел "Сгради спорт" на националния конкурс под егидата на Министерство на регионалното развитие.

През юни т.г. община Шумен заслужи и наградата "Инвеститор на годината" в годишната "Класация М2" на Националния регистър за ново строителство и реконструкции.

Снимка Архив

Коментари

Задължително поле