Арестант избягал при разпит от полицията в Разград

Избягалият от полицията в Разград Емил Невенов Великов. Сн. разпространи Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът е с повдигнато обвинение за кражба и теглене на пари от чужда дебитна карта

28-годишен арестант, избягал от полицията в Разград по време на разпити, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Емил Невенов Великов е бил задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Разград във вторник. Арестът му е бил до 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта.

При разпити от дознател в полицията, когато Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен под наблюдението на друг разследващ полицай, но Емил напуснал кабинета. Преминал пред постовия полицай и излязъл от сградата на дирекцията на МВР. Веднага е започнало издирването му, но до сряда сутринта не е бил намерен. Издирването му продължава в цялата страна, допълват от прокуратурата във Варна.

Мъжът е с повдигнато обвинение за проникване в чужд дом през 2018 г., от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. Взел и дебитна карта със записан ПИН-код. С 5 тегления успял да прибере общо 200 лева, припомнят случая от прокуратурата. Преди дни Емил бил уличен като извършител и задържан, но се измъкнал.

В ОД на МВР е започнала вътрешна проверка по случая, съобщават още от Апелативната прокуратура

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България