Арестуваха автоджигит с 11 000 лв неплатени пътни глоби за година

 

Полицията във Велико Търново предприе акция по излавяне на шофьори, които не са си платили доброволно влезли в сила наказателни постановления и наложени глоби за нарушения на пътя. Акцията е въз основа на съдебно решение, което е влязло в сила и така се развързват ръцете на КАТ за лов на джигити и нарушители. Само за едно денонощие в старата столица са заловени 17 водачи, които имат да плащат санкции. На всички се отнемат шофьорските книжки.

Най-драстичен е случая с 21-годишния търновец Лъчезар С. Той има да плаща 11 000 лева пътни глоби от 2015 г. насам. Това обявиха от КАТ и допълниха, че само за последната проверка ще му бъдат съставени още поне три акта. Мъжът е спипан около 22 часа и след проверка е арестуван. Оказало, че той има 25 наказателни постановления, от които бил платил едва 9. За останалите 16 акта има да дава рекордната сума на държавната хазна.

Отнета му е шофьорската книжка, която и без това се оказала без нито една контролна точка, защото всичките 39 били отнети. Рекордьорът джигит е бил залавян и три пъти да кара след употреба на дрога.

Друг сериозен нарушител с дебело досие е софиянец с 6 бързи производства само за две седмици по Закона за движение по пътищата. Той вече е привлечен като обвиняем. В хода на проведеното разследване по образувано досъдебно производство срещу М. Г. (39 г.) е установено, че той е управлявал товарен автомобил "Форд Транзит" с регистрационни табели, издадени за друг автомобил или неиздадени от съответния орган и в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление и след употреба на алкохол – 1,32 промила.

Нарушителят е установяван от полицейски служители общо 6 пъти, за което са били образувани 6 бързи производства. Същите са обединени в едно досъдебно производство, по което той е задържан за срок до 72 часа от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле