Арестуваха горнооряховка, заплашила да убие мъжа си с нож

Снимка: Архив

Бързо производство за закана за убийство е започнато в полицията в Горна Оряховица срещу 52-годишна жена от железничарския град. В 19,12 часа в неделя в управлението е получен сигнал от 47-годишен мъж. Той обяснил, че жената, с която живеел на семейни начала му е отправила закана за убийство и насочила към него нож.

Екшънът в ромската фамилия се разиграл в изборния ден, когато стопанинът пийнал порядъчно. Жена му го заварила замаен, ядосала се и заявила: "Сега и аз ще се почерпя!". И се напила. После двамата се скарали и гневната ромка захванала да удря шамари на избраника си. После докопала кухненски нож и го насочила срещу мъжа. Като съзрял острието, той се изплашил, побягнал на двора и побързал да се обади на тел.112.

Н. М. е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Взета й е кръвна проба за химичен анализ, който да установи наличието на алкохол.

Бързо производство за хулиганство е започнато в полицията Велико Търново. В неделя в 17,50 часа в полицията е получен сигнал за сбиване на ул. «К. Гайтанджията» в областния град. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил двама мъже на 24 и 64 години. По-младият мъж – К. П. от село Длъгня не изпълнил отправените към него полицейски разпореждания и отправял заплахи и закани за саморазправа с униформените служители. Той е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Коментари

Задължително поле