Арестуваха Келеша, откриха кило злато в мазето му (обзор)

Полиция и жандармерия блокира къщата на Келеша рано сутринта.

Акция в град Левски - Меката на ало измамниците

Бандата била следена от пролетта

ЧЕЗ използвали случая да спрат тока на циганина заради неплатени сметки

Жандармерия и полиция блокира в 6.00 ч. сутринта цигански къщи в Меката на телефонните измамници - град Левски. Арестувани бяха 8 души, между които и тарторът на бандата Димитър Серафимов - Келеша. Сред задържаните е и друг виден ало измамник от Левски - Атанас Димитров, известен с прякора Майтапа, както и мъж от София, за когото се предполага, че е бил муле на бандата.

В мазето на Келеша са открити голяма сума пари и килограм златни накити и пендари, част от които били взети от жертвите. Намерени са и много телефони, от които бандитите звънели на възрастни хора, които мамели и ограбвали. От двора на Серафимов полицаите са изкарали “Мерцедес”, “Ауди А6” и други лимузини. Екип на ЧЕЗ пък се възползвал от полицейската акция, за да спре тока на къщата на Серафимови заради неплатени сметки. Досега не смеели да го направят заради заканите от циганите.

Бандата е била следена няколко месеца и това е довело до предотвратяването на няколко измами. “Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници”, обеща след акцията зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято,а рязко да ограничат този вид престъпност.

Коментари

Задължително поле