Арестуваха мъж блудствал с 14-годишна, дебнел около училище момичетата

27-годишният е задържан от прокуратурата за 72 часа

27-годишният Октай З. е задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в Разград, която му повдигна обвинения за блудство с 14-годишна годишна ученичка. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна във вторник, след като ден преди това мъжът е бил издирен и задържан.

До ареста на 27-годишния мъж от село в община Исперих се стигна след публикации в разградска група в социална мрежа. Жена съобщи за мъж, който обикалял училище в Разград и дебнел ученички. Заговарял ги, като питал къде е автогарата и вървял след тях. Заговори се и за изнасилване, каквото не е установено.

Полицията се самосезира и потвърди, че мъж се навъртал от декември насам около училище. Разкрит е случай от началото на декември, в който Октай тръгнал след 14-годишна ученичка, прибираща се по сумрак към дома. Заговорил я, като уж искал да го упъти в каква посока е автогарата. Със сила извършил блудствени действия, като опипал детето.

Полицията изяснява дали има и други пострадали момичета от същия мъж. Според публикациите той бил виждан често около училището.

Досега мъжът не е имал криминални прояви.

Районната прокуратура в Разград ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Октай З., съобщиха още от Апелативната във Варна.

Коментари

Задължително поле